Like us and Subscribe on youtube

Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Παναγιώτης Μουτσόπουλος... Με πάνω από 20 χρόνια  εμπειρίας σε κορυφαία και βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ της νέας γενιάς.

Με τη συνεργασία του με κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου, που του έχουν εμπιστευτεί τα εστιατόριά τους (Χύτρα, Baltazar, Rock n Roll, Αστέρας Βουλιαγμένης, Electra Palace κ.ά.)  έχει ήδη χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Έχει στο ενεργητικό του αναρίθμητες ώρες  μετεκπαίδευσης  σε  γαστρονομικούς  οίκους  του  εξωτερικού, όπως  Alain Ducasse Education  και   Ecole  Ritz Escoffier  Paris,  καθώς  επίσης  και  αρκετά  stage  και  συνεργασίες  με  βραβευμένα με  αστέρι  Michelin  εστιατόρια  του  εξωτερικού, όπως το  Erno’s bistro (Φρανκφούρτη), το Ametsa Restaurant by Arzak, το Hibiscus Restaurant και το Peyote Restaurant (Λονδίνο). 

Θεωρεί  τον  εαυτό  του  πολύ  τυχερό,  αφού  έκανε  πραγματικότητα  ένα  από  τα  όνειρα  του, δουλεύοντας  με  τη  «formula1» της  μαγειρικής,  όπως   χαρακτηριστικά  μας  λέει,  το Pakta Restaurant  (ένα  από  τα 50  καλύτερα  εστιατόρια  του  κόσμου)  & το Tickets Restaurant (Ισπανία), των  αδελφών  Ferran & Albert  Andria,  όπου και  εκπαιδεύτηκε  στην Nikkei cuisine, που βρίσκεται  στο  επίκεντρο  της  εποχής  μας.  

Σήμερα, έχει υπό την εποπτεία του 6 εστιατόρια  του ομίλου Μωράκη και συνεργατών, σε  Αθήνα  και  Πάτμο. Rock n Roll, Coyoacan (Αθήνα),  Αστοιβή, Κύμα, Βαγγέλης (Πάτμος), έχουν τη σφραγίδα του Παναγιώτη Μουτσόπουλου στα πιάτα τους.

Πρόκειται για έναν αεικίνητο και δημιουργικό άνθρωπο, με ιδιαίτερο πάθος για τη δουλειά του. Με το ιδιαίτερο ταλέντο του, αλλά ταυτόχρονα  με την ευγενική του προσωπικότητα και ένα χαμηλό προφίλ, κερδίζει την εκτίμηση των συνεργατών, των συναδέλφων του και φυσικά όλων εμάς.

Ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος, πραγματικά "ζωγραφίζει’' με τις δημιουργίες του, που προσφέρουν το απόλυτο στην απόλαυση και στην εμπειρία!


Ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο, το 1979

Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων & Οργάνωση Ξενοδοχείων, στην Αθήνα και α
ποφοίτησε, ως κορυφαίος φοιτητής στην τάξη του 2001, με βαθμό 9 και 4 / 10 από την "Chef D 'Oeuvre"
Μετεκπαίδευση (2010-2016)
- "Εστιατόριο Pakta", Βαρκελώνη, Ισπανία, "Nikkei Cuisine"
(Βραβευμένη 1η Michelin) (30 ημέρες)
Ex.Chefs : Jorge Munoz & Kyiko Li
- "Hibiscus Restaurant", Λονδίνο, (βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin) (10 ημέρες)
Ex.Chef : Claude Bosi
- "Εστιατόριο Ametsa By Arzak Instraction", Λονδίνο, (που απονεμήθηκε 1 αστέρι Michelin). (10 ημέρες)
Ex.Chef :Elena Arzak


Συμμετείχε στα ακόλουθα σεμινάρια Hands on Practice (2007 - 2016)
- (06/03/2017) - "Υγιεινή & Υποχρεώσεις Αγοράς για Εταιρίες Catering"
Εισηγήτρια: Μαρία Δαουλάου
- (05/03/2017) - "Τρόφιμα & Ποτά" Κοστολόγηση Επίπεδο 2
Εισηγητής: Αντώνης Παρούσης
- (04/03/2017) - "Επικοινωνία και Διαφήμιση για Εταιρίες Catering"
Εισηγητής: ο κ. Xaris Takas
- (07-09 / 02/2017) - "Κουζίνα animation" Από τον Alain Ducasse Εκπαίδευση
Ζωντανό μπουφέ μαγείρεμα - Ζωντανό μπιστρό για μαγείρεμα - Σνακ ζωντανής μαγειρικής
Εισηγητής: ο Mark Guilain - Williams
- (08/10/2017) - "Τρόφιμα & Ποτά" Κοστολόγηση Επίπεδο 1
Εισηγητής: Αντώνης Παρούσης
- (10-11 / 05/2016) - "Tradisional Meet Evolution" Από την Ecole Ritz Escoffier Παρίσι
Εισηγητής Chef Ζαχαροπλαστικής: Χριστόφο Μεσίνα
- (12-14 / 04/2016) - "Φυσιολατίδα" Από τον Alain Ducasse Εκπαίδευση
Εισηγητής σεφ: Mark Guillain - Williams
- (08-15 / 03/2016) - "Οδηγία Ferran & Albert Andria", Αθήνα
'Nikkei Cuisine & Tasting Demostration Sake' No3. Με το εστιατόριο "Pakta Restaurant", Βαρκελώνη, Ισπανία
Εισηγητής Chef & Sake Sommelier: Sebastian Mazzola, Sussie villarico
- (16-19 / 02/2016) - "Υγιεινή Κουζίνα" Από τον Alain Ducasse Educasion
Εισηγητής Σεφ & Ιατροί & Ζαχαροπλαστική Σεφ: Μαρκ Γκιγιάν - Ουίλιαμς, Δημητενόπουλος, Αγαλού, Ξρονόπουλος, Τσεκούρα
- (25-26 / 01/2016) - "Μοντερνιστική ιταλική κουζίνα" Από τον Gianfranco Chiarini
Εισηγητής σεφ: Γιανγκράνκο Τσιάρνι
- (09-18 / 01/2016) - «Ferran & Albert Andria Istruction», Αθήνα
"Nikkei Cuisine" Νο2. Με το εστιατόριο "Pakta Restaurant", Βαρκελώνη, Ισπανία
Εισηγητές σεφ: Jorge Munoz, Mario Perez Sanchez
- (01-11 / 11/2015) - Οδηγία «Ferran & Albert Andria», Αθήνα
"Μεξικάνικη Κουζίνα" Από το εστιατόριο 'Hoja Santa' & 'Nino Viejo', (βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin), Βαρκελώνη, Ισπανία
Εισηγητές σεφ: Jordi Gaso & Marco Antonio Arriaga
- (24/04/2015) - "Kobe Beef", Αποκλειστικά κρέατα
'Πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα'
Εισηγητές Σεφ: Νοριακί Νουαμούτο, Τόσιμι Τακιγιά, Δρακούλης
- (18-28 / 03/2015) - «Οδηγίες Ferran & Albert Andria», Αθηναίοι
"Nikkei Cuisine" Νο1. Με το εστιατόριο "Pakta Restaurant", Βαρκελώνη, Ισπανία
Εισηγητές σεφ: Mario Perez Sanchez & Paola Pisciotti
- (24 -25/02/2015) - "Κουζίνα Mondern Vegeterian"
Εισηγητής σεφ: Eddie shepherd
- (13/02/2015) - "Μενού Νεοελληνικής Degustasion"
Εισηγητής σεφ: Γιώργος Στυλιανουδάκης
- (10-12 / 02/2015) - "Νέες τάσεις" Moderns Finger Food ", Street Food Από τον Alain Ducasse Εισηγητής σεφ: Xavier Boyriot
- (12/04/2014) - "Timeless French Technical"
Εισηγητής Σεφ: Zysis Kerameys
- (9 - 11/04/2014) - "Best Of Alain Ducasse" Από τον Alain Ducasse Εκπαίδευση
Εισηγητές: Chefs: Jerome Lacressoniere & Rui Martins
- (4 - 6/02/2014) - "Τεχνικά για το Sous Vide"
Εισηγητής σεφ: Γιώργος Στυλιανουδάκης
- (01/11/2011) - "Φύλαξη τροφίμων"
Εισηγητής Σεφ & Φωτογράφος: Μαστοράκος, Μπελτζινίτης
- (15-16 / 1/2010) - Μοριακή Γαστρονομία από το Αθηναϊκό Κέντρο Σεμιναρίων
- (12-13 / 3/2008) - Γαλλική Κουζίνα Από το Αθηναϊκό Κέντρο Σεμιναρίων
- (6-8 / 2/2008) - Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα από το Αθηναϊκό Κέντρο Σεμιναρίων
- (7/2/2007) - Επεξεργασία σοκολάτας από τον Barry Callebaut Hellas

Επαγγελματική Εμπειρία
- (2017 - 2020)
Εστιατόριο "COYOACAN", Αθήνα,
Εστιατόριο "Astivi" - Εστιατόριο "Κύμα" - Εστιατόριο "ΒΑΓΓΕΛΗΣ", Πάτμος

- (2016 - 2017)
Μπαρ-Εστιατόριο "BLOCK 146", Εστιατόριο "THE SOWL", Αθήνα,
Εστιατόριο "Astivi" - Εστιατόριο "Κύμα" - Εστιατόριο "ΒΑΓΓΕΛΗΣ" - Εστιατόριο "ΡΑΒΕΛΑΣ", Πάτμος
Executive Chef
- (5/2014 - 9/2016) 

Μπαρ-εστιατόριο "Rock & Roll", Αθήνα,
Εστιατόριο "Astivi" - Εστιατόριο "Κύμα", Πάτμος
Executive Chef
- (10/2012 - 5/2014) Bar-Restaurant "Rock & Roll", Αθήνα,
Εστιατόριο "Astivi", Πάτμος
Chef , Responsible for cuisine
- (5/2012 - 9/2012)
Μπαρ - Εστιατόριο "Rock & Roll", Αθήνα,
Chef , Responsible for cuisine
- (11/2011 - 5/2012)
Εστιατόριο "Rock & Roll", Αθήνα,
Sous Chef
Εστιατόριο "BALTHAZAR" Αθήνα
Sous Chef
Μπαρ-Εστιατόριο "Κουζίνα - Μπαρ", Πειραιάς
Sous Chef
Εστιατόριο "Avallon", Πειραιάς
Chef , Responsible for cuisine
Εστιατόριο "Galazia Hytra", Gourmet & Formal, βραβευμένο με Michelin, Astir Palace Hotel (5 *), Westin Starwood, Αθήνα
Cons Chef: Martin Berasatequi
Chef De Partie
Ξενοδοχεία και θέρετρα "Ηλέκτρα", Αθήνα, Gourmet & Formal
Chef De Partie
Εστιατόριο "Galazia Hytra", Gourmet & Formal, βραβευμένο με Michelin, Astir Palace Hotel (5 *), Westin Starwood, Αθήνα
Cons Chef: Maurizio Santin
Chef De Partie
Café- Εστιατόριο "Καφέ - ΚΑΦΕ", Γλυφάδα
Qualified as Chef de Cuisine
Εστιατόριο "Γεύσεις Με Ονομασία Προελεύσεως", Γκουρμέ-Φορμάλ, Κηφισιά, Αθήνα
Chef De Parie
Εστιατόριο Club "Destijl", Γλυφάδα
Chef De Partie
- (6/2004 - 9/2004) Services of Banquet “ARAMAK - DASKO”
Sous Chef, υπεύθυνος για την παραγωγή και παράδοση κρύων δείπνων στα καταλύματα του Ολυμπιακού Χωριού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004"
Catering Dining Services, "Κοκκώτης Κωνσταντίνος", Πειραιάς
Πρακτική ως Comi Chef De Partie και ως βοηθός διευθυντή στο τμήμα προμηθειών και τροφίμων.
Catering Dining Services, "Κοκκώτης Κωνσταντίνος", Πειραιάς
Comi Chef De Partie Υπεύθυνος για το Cold Cousine, την προμήθεια τροφίμων και τον εξοπλισμό κουζίνας
Εστιατόριο "Διαχρονικό", Πειραιάς
Comi Chef De Partie
Εστιατόριο "Μαϊστράλι", Αθήνα
Comi Chef De Partie
Bistro “Plazza”, Αίγιο, Αχαΐα
Comi – trainee, εργάστηκε σε διάφορα τμήματα τόσο στην κουζίνα όσο και στο A-la-Carte
Bistro “Plazza”, Αίγιο, Αχαΐα
Comi – trainee, εργάστηκε σε όλο το κύριο τμήμα της κουζίνας ως βοηθός.

Honorable Member of the Hellenic Chef’s Association 2014

- Συμμετέχει σε περιοδικά για τη μαγειρική τέχνη (εσωτερική - διεθνή).

- Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα με γεωργικές, διατροφικές και τουριστικές δραστηριότητες που εστιάζουν στην τοπική και παραδοσιακή κουζίνα.

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ